Nieuw consult voor de verouderende huid

In 3 stappen naar een mooie, frisse en gezonde huid!


In 3 stappen naar een mooie, frisse en gezonde huid!

Wilt u weten of uw huid gezond en in goede conditie is? Vraagt u zich af of uw huidverzorgingsroutine optimaal is? Stoort u zich aan bepaalde tekenen van uw ouder wordende huid en wilt u weten of er voor u een passende behandeling is? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide huidanalyse bij onze dermatoloog en huidtherapeut.

Een mooie, frisse en gezonde huid begint met een goede, op uw huid afgestemde dagelijkse huidverzorging. Aanvullend zijn er diverse behandelmogelijkheden ter verbetering van de gezondheid, conditie en uitstraling van uw huid.

Dermatoloog en huidtherapeut onderzoeken uw huid in een gezamenlijk consult en geven u een persoonlijk behandelplan en huidverzorgingsadvies. De expertise van beide specialisten wordt gecombineerd voor een optimaal resultaat.

Allereerst bespreken we uw persoonlijke wensen, verwachtingen en vragen die u heeft over uw huid. Vervolgens vindt de huidanalyse plaats. De specialisten analyseren uw huid in 3 stappen:

 Stap 1 Medisch – dermatoloog

De dermatoloog kijkt allereerst met een medische blik naar uw huid, en richt zich specifiek op de aanwezigheid van eventuele huidaandoeningen. Denkt u bijvoorbeeld aan: pigmentvlekken, couperose, ouderdomsplekken, rosacea, moedervlekken, zonschade (actinische keratose) of huidkanker.

De uitkomst en eventuele behandelmogelijkheden worden met u besproken, dit kan bijvoorbeeld lasertherapie zijn. Het kan ook zijn dat er sprake is van een medisch huidprobleem. Daarvoor kunt u dan verder geholpen worden bij de huisarts of via een verwijzing van de huisarts bij de polikliniek Dermatologie van Tergooi.

Stap 2 Huidconditie – huidtherapeut

De huidtherapeut kijkt vervolgens naar uw huidconditie. Hierbij let zij onder andere op de structuur van uw huid, de doorbloeding, de aanwezigheid van verstopte talgklieren of gerstekorrels, ongewenste haargroei en eventuele littekens. U krijgt uitgebreid advies voor de dagelijkse verzorging van uw huid. De benodigde producten kunt u direct in het Esthetisch Medisch Centrum Gooi en Eemland verkrijgen. Verder worden aanvullende behandelmogelijkheden met u besproken, zoals een chemische peeling of tatoeage van wenkbrauwen.

Stap 3 Rimpels

Tot slot kijken dermatoloog en huidtherapeut samen naar uw rimpels. Komen de rimpels door overmatige spierspanning van de gezichtsspieren of verslapping van de huid?

Er zijn verschillende mogelijkheden om hier verbetering in aan te brengen: chemische peelings, botulinetoxine injecties of lasertherapie.

Dankzij onze multidisciplinaire aanpak en de grote diversiteit aan hoogwaardige lasers in ons centrum, bieden wij vele mogelijkheden om uw huid optimaal en op medisch verantwoorde wijze te verbeteren.

U ontvangt van ons een persoonlijk totaalplan, met alle behandelmogelijkheden en adviezen die tijdens het consult met u besproken zijn. Het consult duurt circa 30 min en de kosten bedragen 150,-. U krijgt een waardebon van 50,-,  die u binnen 3 maanden kunt besteden aan een behandeling.

Meer weten?

Maak direct een afspraak voor een consult bij de dermatologen en huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland.

Dermatoloog Laura Kienhorst en huidtherapeut Yvonne Seuren vertellen je in ForYou Magazine over het verouderende huid consult. Nieuwsgierig naar het volledige artikel? Lees hier meer: FYM 2021-03 – Verouderende huid consult

 

 

 Werkwijze

1

Telefonisch contact

met de secretaresse

2

Consult

bespreek uw klachten met de huidtherapeut

3


Behandeling

door de huidtherapeut en/of dermatoloog

4


Controle

gesprek ter controle en behaalde resultaat