Laser ontharen

Genoeg van scheren, harsen en epileren? Laser ontharen is de oplossing.


Genoeg van scheren, harsen en epileren?

Zelf je gezicht of lichaam ontharen is vaak een pijnlijk proces met een tijdelijk resultaat.

Al na enkele dagen of weken zijn de haren weer terug. Dankzij de laser ontharing door de ervaren huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland ben je voor een groot deel van je haargroei verlost.

Hoe werkt laser ontharen?

Laser ontharen is de meest effectieve methode om ongewenste haargroei definitief te verminderen. Een haar groeit uit een haarzakje dat zich in de huid bevindt. De laser verwarmt het donkere pigment in de haarwortel. De warmte wordt afgegeven aan het haarzakje waardoor deze geen nieuwe haar meer kan produceren.

Is laser ontharen voor mij geschikt?

Laser ontharen is een ideale oplossing voor ongewenste haargroei bij vrouwen en mannen. Bijvoorbeeld bij:

  • storende haren op je kin of bovenlip
  • overtollige haargroei op je rug of schouders
  • bultjes na het scheren van je bikinilijn
  • ingegroeide haren na het epileren of harsen van je benen

Huidcentrum EMC Gooi en Eemland beschikt over een Alexandriet laser en een Q-Switched Nd-Yag laser waarmee we haren doeltreffend kunnen verwijderen. Deze lasers kunnen apart of gecombineerd worden toegepast, afgestemd op de dikte van de haren.

Onze lasers zijn geschikt om:

  • donkere haren in het gezicht en op het lichaam te verwijderen.
  • lichte en licht getinte huid veilig en effectief te behandelen.

Rode, blonde of witte haren?

Deze kunnen verwijderd worden met elektrische epilatie.

Wil je weten wat voor jou mogelijk is?

Maak een afspraak voor een gratis consult bij de huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland. Je krijgt van ons een behandelplan op maat.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Voor een optimaal resultaat zijn 7 à 10 laserbehandelingen meestal voldoende. Na elke behandeling zal de haargroei verder afnemen. Haren groeien in verschillende fasen. Alleen haren in de groeifase kunnen effectief behandeld worden. Omdat niet alle haren zich tegelijkertijd in de groeifase bevinden, zijn er altijd meerdere behandelingen nodig.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Je kan met onze laser ontharingsbehandeling een definitieve haarvermindering verwachten van ongeveer 80%. Je lichaam zal altijd proberen beschadigd weefsel te herstellen. Daarom kan er na verloop van tijd weer wat haargroei ontstaan. Ook met het ouder worden, onder invloed van bepaalde medicijnen en door hormonale invloeden kan soms weer nieuwe haargroei optreden. De laserbehandeling kan dan worden herhaald.

Wordt de behandeling vergoed?

Deze behandelingen worden mogelijk geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. We raden je aan om dit vooraf bij je zorgverzekeraar na te vragen. De dermatologen van EMC Gooi en Eemland zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie (NVDV). Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Laser ontharen Hilversum

Voor laser ontharen van je gezicht en lichaam kan je terecht bij EMC Gooi en Eemland. Ons huidcentrum is gevestigd in ziekenhuis Tergooi in Hilversum.

Meer weten?

Maak direct een afspraak voor een gratis consult bij de huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland.Werkwijze

1

Telefonisch contact

met medisch specialist

2

Gratis intake

bespreek uw klachten met huidtherapeut

3

Behandeling

door huidtherapeut en/of dermatoloog

4

Controle

gesprek ter controle en behaalde resultaat