Chemische peeling

Last van acne? Littekens, rimpeltjes of een doffe huid? Pak het aan met een chemische peeling.


We willen allemaal een huid die straalt

Last van acne? Littekens, rimpeltjes of een doffe huid? Pak het aan met een chemische peeling.

We willen allemaal een huid die straalt. Een huid die egaal is van kleur en zonder onregelmatigheden. Je huid kan er door verschillende oorzaken dof en grauw uitzien. Je hebt misschien last van acne of rosacea waardoor je onrustig is en rode vlekjes vertoont. Of er zijn pigmentvlekjes of fijne rimpels zichtbaar. Je huid is droog. Dankzij de professionele peelings die worden toegepast door de ervaren huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland kunnen deze problemen effectief worden aangepakt. Je huid verbetert zichtbaar.

Hoe werkt een chemische peeling?

Door het toepassen van een chemische peeling kunnen fijne rimpels, lichte pigmentvlekken, rosacea en oppervlakkige acne littekens worden verminderd. Een chemische peeling kan ook worden gebruikt om actieve acne te verminderen en om een vale, grauwe huid op te frissen. De werkzame zuren in de peeling versnellen het natuurlijke proces van afschilfering waardoor de celdeling van de huid gestimuleerd wordt. Dit zorgt ervoor dat de structuur van je huid verbetert. Daarnaast hebben deze zuren een ontstekingsremmende en hydraterende werking.

Is een chemische peeling voor mij geschikt?

Een chemische peeling kan bij allerlei huidproblemen worden toegepast.

Bijvoorbeeld bij:

 • actieve acne
 • rode vlekjes na acne
 • oppervlakkige acne littekens
 • rosacea
 • ouder wordende huid
 • oppervlakkige, fijne rimpels
 • droge huid
 • lichte pigmentvlekjes
 • een vale, grauwe huid
 • rokershuid

Bij huidcentrum EMC Gooi en Eemland maken we gebruik van verschillende soorten chemische peelings:

 • Jessner peeling
 • Pumpkin peeling
 • Salicylzuur peeling
 • TCA peeling
 • Amandelzuur peeling
 • Retinol solution

Deze peelings kunnen apart of gecombineerd worden toegepast. Daardoor kunnen we diverse huidproblemen optimaal behandelen, afgestemd op wat jouw huid nodig heeft.

Wil je weten wat voor jou mogelijk is?

Maak een afspraak voor een gratis consult bij de huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland. Je krijgt van ons een behandelplan op maat.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Voor een optimaal resultaat zijn 3 à 6 behandelingen meestal voldoende. Na elke behandeling zal de huid verder verbeteren. Hoe lang het resultaat zichtbaar blijft verschilt per persoon. Dit is onder meer afhankelijk van je huidconditie en leefstijl. Om het resultaat langer te behouden kan de behandeling regelmatig worden herhaald.

Welk resultaat kan ik verwachten?

De acne is verminderd, je huid ziet er rustiger uit. Je huid voelt gladder aan en is goed gehydrateerd. Fijne lijntjes, lichte pigmentvlekken en oppervlakkige acne littekens zijn vervaagd. Een doffe huid wordt weer fris en stralend. Je huid heeft wel enige tijd nodig om te herstellen na een chemische peeling. Dit kan 7 à 10 dagen duren.

Wordt de behandeling vergoed?

Deze behandelingen worden mogelijk geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. We raden je aan om dit vooraf bij je zorgverzekeraar na te vragen. De dermatologen van EMC Gooi en Eemland zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie (NVDV). Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Chemische peeling Hilversum

Voor behandeling met een chemische peeling bij diverse huidproblemen kan je terecht bij EMC Gooi en Eemland. Ons huidcentrum is gevestigd in ziekenhuis Tergooi in Hilversum.

Meer weten?

Maak direct een afspraak voor een gratis consult bij de huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland.Werkwijze

1

Telefonisch contact

met medisch specialist

2

Gratis intake

bespreek uw klachten met huidtherapeut

3

Behandeling

door huidtherapeut en/of dermatoloog

4

Controle

gesprek ter controle en behaalde resultaat