Zichtbare vaatjes

Ontsierende bloedvaatjes of rode plekjes? Onze vaatlaser zorgt voor optimale verbetering.


Zichtbare vaatjes

Zichtbare rode of blauwe bloedvaatjes kunnen overal op het lichaam voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan couperose, een spinnetje of een wijnvlek. Ook op je benen kunnen vaatjes zichtbaar zijn. Gebruik je liever geen make up om de bloedvaatjes te verbergen? Of is de roodheid te opvallend om te kunnen camoufleren? Dankzij de behandeling met de vaatlaser door de ervaren dermatologen en huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland kan de roodheid flink verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Hoe werkt de vaatlaser?

Laserbehandeling is een veilige en doeltreffende methode om roodheden in de huid optimaal te verminderen of zelfs geheel te verwijderen. De bloedvaatjes die de roodheid veroorzaken worden door de laser verwarmd. De vaatjes worden vervolgens door je lichaam afgebroken en opgeruimd.

Is de vaatlaser voor mij geschikt?

Met onze vaatlaser kunnen verschillende vaatafwijkingen behandeld worden. Bijvoorbeeld bij:

 • couperose: rode of blauwe adertjes op wangen, neus en kin
 • rosacea: rode of blauwe adertjes met soms puistjes in het gezicht
 • spider naevus: rood “spinnetje” in het gezicht
 • algehele roodheid in het gezicht
 • wijnvlek
 • angiomen: rode bultjes in het gezicht of op het lichaam
 • beenvaatjes ofwel kleine spataderen
 • venous lake: blauw bultje op de lip
 • rode littekens

Huidcentrum EMC Gooi en Eemland beschikt over een Pulsed Dye Laser, waarmee we diverse vaatafwijkingen optimaal kunnen behandelen.

Onze laser is geschikt om:

 • vaatafwijkingen in het gezicht en op het lichaam te verwijderen of te verminderen.
 • lichte en licht getinte huid veilig en effectief te behandelen.

Wil je weten wat voor jou mogelijk is?

Maak een afspraak voor een gratis consult(link) bij de huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland. Je krijgt van ons een behandelplan op maat.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een spider naevus of angioom is meestal al na 1 laserbehandeling verdwenen.  Bij couperose, beenvaatjes of een wijnvlek wordt de behandeling een aantal maal herhaald.  Na elke behandeling zal de roodheid verder afnemen.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Spider naevi en angiomen verdwijnen meestal volledig. Andere roodheden worden lichter en verdwijnen naar de achtergrond. Camoufleren hoeft niet meer of gaat een stuk eenvoudiger. Je huid ziet er rustiger uit. Je lichaam heeft wel enige tijd nodig om de vaatjes af te breken en op te ruimen. Dit kan ongeveer 6 weken duren. De adertjes die behandeld zijn komen meestal niet meer terug. Door aanleg en huidveroudering kunnen er wel weer nieuwe zichtbare vaatjes ontstaan.  De laserbehandeling kan dan worden herhaald.

Wordt de behandeling vergoed?

Deze behandelingen worden mogelijk geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. We raden je aan om dit vooraf bij je zorgverzekeraar na te vragen. De dermatologen van EMC Gooi en Eemland zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie (NVDV). Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Vaatlaser Hilversum

Voor laserbehandeling van roodheid en adertjes kan je terecht bij EMC Gooi en Eemland. Ons huidcentrum is gevestigd in ziekenhuis Tergooi in Hilversum.

Meer weten?

Maak direct een afspraak voor een gratis consult bij de huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland.Werkwijze

1

Telefonisch contact

met medisch specialist

2

Gratis intake

bespreek uw klachten met huidtherapeut

3

Behandeling

door huidtherapeut en/of dermatoloog

4

Controle

gesprek ter controle en behaalde resultaat