Acne

Last van puistjes en mee-eters? Wilt u deskundig advies voor de juiste huidverzorging? Onze huidtherapeuten helpen u graag.


Last van puistjes en mee-eters?

Wilt u deskundig advies voor de juiste huidverzorging? Onze huidtherapeuten helpen u graag.

Acne is een vervelende huidaandoening. Veel jongeren hebben er last van, maar het komt ook op latere leeftijd voor. Misschien heeft u er pas sinds kort last van. Of heeft u zelf al van alles geprobeerd en wordt uw acne niet minder. De ervaren huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland kunnen jong en oud hierbij adviseren en behandelen. Dankzij diverse behandelmogelijkheden en persoonlijk advies kan ook uw huid verbeteren.

Hoe wordt acne behandeld?

In de huid bevinden zich talgklieren die talg produceren om de huid soepel te houden. De talgklieren monden uit in haarzakjes. Als de openingen van de haarzakjes verstopt raken ontstaan er comedonen (mee-eters). Als deze gaan ontsteken ontstaan er puistjes. Huidcentrum EMC Gooi en Eemland heeft verschillende mogelijkheden in huis om actieve acne zo optimaal mogelijk aan te pakken. Eventuele acne littekens kunnen wij behandelen met laser en chemische peelings.

Afhankelijk van wat uw huid nodig heeft kunnen we deze behandelmethoden afzonderlijk of gecombineerd toepassen.

  • Manuele dieptereiniging: Onzuiverheden zoals mee-eters, gerstekorrels en puistjes worden handmatig door de huidtherapeut verwijderd. Het helpt het ontstaan van nieuwe ontstekingen te voorkomen.
  • Chemische peeling: Zowel actieve acne als oppervlakkige acne littekens kunnen worden verminderd door het toepassen van een chemische peeling. De werkzame zuren in de peeling versnellen het natuurlijke proces van afschilfering waardoor de celdeling van de huid gestimuleerd wordt. Dit zorgt ervoor dat de structuur van de huid verbetert. Daarnaast hebben deze zuren een ontstekingsremmende en hydraterende werking. Ze zorgen voor een verbeterde conditie, structuur en weerstand van de huid.
  • CO2 laser: Zodra de acne niet meer actief is kan de gefractioneerde CO2 laser worden toegepast om de structuur van uw huid te verbeteren en eventuele acne littekens te verminderen. Deze laser maakt minuscule gaatjes in de huid. De huid vernieuwt zich vervolgens aan de oppervlakte, waardoor de huid verstrakt en gladder wordt. Dieper in de huid zorgt de laser voor het stimuleren van de aanmaak van collageen, waardoor diepere littekens worden opgevuld en de huidstructuur verbetert. Bij verheven littekens wordt de CO2 laser ongefractioneerd toegepast. Hiermee kan een litteken laag voor laag worden afgevlakt.
  • Camouflage: Om kleurverschillen van de huid, zoals rode of bruine vlekjes, tijdelijk minder zichtbaar te maken, kunt u gebruik maken van Lycogel camouflage crème. Het is mogelijk de camouflage waterbestendig te maken, zodat u er ook mee kan sporten en zelfs zwemmen. Onze huidtherapeuten kunnen u helpen om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te bereiken.
  • Huidverzorgingsadvies tijdens Isotretinoїne: Dit medicijn op voorschrift van de dermatoloog zorgt ervoor dat de talgproductie wordt geremd om zo de acne te verminderen. Tijdens het gebruik van dit medicijn kan uw huid zeer droog worden. Om uw huid in goede conditie te houden is het belangrijk uw dagelijkse huidverzorgingsroutine hierop af te stemmen. De producten die u gewend bent te gebruiken zijn vaak niet meer geschikt. Wilt u advies over het aanpassen van uw huidverzorging? De huidtherapeut kijkt graag samen met u welke van uw huidige producten u kunt blijven gebruiken en welke u beter kunt vervangen.

Is de behandeling voor mij geschikt?

Onze huidtherapeuten behandelen alle vormen van acne. Soms in combinatie met medicatie die de huisarts of dermatoloog voorschrijft. 

Bijvoorbeeld:

Tijdens het eerste consult kijken we wat uw huid nodig heeft. Daarnaast geeft de huidtherapeut adviezen over hoe u uw huid zelf op de juiste manier kunt verzorgen. Door het dagelijks gebruik van producten die zijn afgestemd op uw huid zijn de behandelingen effectiever en zult u sneller en beter resultaat merken. 

Wilt u weten wat voor u mogelijk is?

Maak een afspraak voor een consult bij de ervaren huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland. U krijgt van ons een eerlijk en persoonlijk behandeladvies.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het gemiddelde aantal behandelingen is per methode verschillend.

  • Manuele dieptereiniging: In het begin wordt meestal elke 2 weken behandeld. Naarmate de conditie van uw huid verbetert neemt de frequentie van behandelen af.
  • Chemische peelingVoor een optimaal resultaat zijn 3 à 6 behandelingen meestal voldoende. Na elke behandeling zal uw huid verder verbeteren.
  • CO2 laser: Over het algemeen zijn 1 à 2 behandelingen voldoende om te zorgen voor een optimale vermindering van acne littekens.
  • Camouflage: In 1 sessie bepaalt u samen met de huidtherapeut de juiste kleur Lycogel en krijgt u uitgelegd hoe u de camouflage crème zelf goed kan aanbrengen.

Wordt de behandeling vergoed?

Deze behandelingen worden mogelijk geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. We raden u aan om dit vooraf bij uw zorgverzekeraar na te vragen. De dermatologen van EMC Gooi en Eemland zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie (NVDV). Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Acne behandeling Hilversum

Voor deskundige en effectieve behandeling van acne en acne littekens kunt u terecht bij de huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland. Ons huidcentrum is gevestigd in Tergooi MC in Hilversum. 

Meer weten?

Maak direct een afspraak voor een consult bij de huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland.Werkwijze

1

Telefonisch contact

met de secretaresse

2

Consult

bespreek uw klachten met de huidtherapeut

3


Behandeling

door de huidtherapeut en/of dermatoloog

4


Controle

gesprek ter controle en behaalde resultaat