Acne

Last van puistjes en mee-eters? Wil je deskundig advies voor de juiste huidverzorging? Onze huidtherapeuten helpen je graag.


Last van puistjes en mee-eters?

Wil je deskundig advies voor de juiste huidverzorging? Onze huidtherapeuten helpen je graag.

Acne is een vervelende huidaandoening. Veel jongeren hebben er last van, maar het komt ook op latere leeftijd voor. Misschien heb je er pas sinds kort last van. Of heb je zelf al van alles geprobeerd en wordt je acne niet minder. De ervaren huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland kunnen jong en oud hierbij adviseren en behandelen. Dankzij diverse behandelmogelijkheden en persoonlijk advies kan ook jouw huid verbeteren.

Hoe wordt acne behandeld?

In de huid bevinden zich talgklieren die talg produceren om de huid soepel te houden. De talgklieren monden uit in haarzakjes. Als de openingen van de haarzakjes verstopt raken ontstaan er comedonen (mee-eters). Als deze gaan ontsteken ontstaan er puistjes. Huidcentrum EMC Gooi en Eemland heeft verschillende mogelijkheden in huis om actieve acne zo optimaal mogelijk aan te pakken. Eventuele acne littekens (link naar littekens) kunnen wij behandelen met laser en chemische peelings.

 • Manuele dieptereiniging: Onzuiverheden zoals mee-eters, gerstekorrels en puistjes worden handmatig door de huidtherapeut verwijderd. Het helpt het ontstaan van nieuwe ontstekingen te voorkomen.
 • Sebacia laserbehandeling: Hierbij wordt gebruik gemaakt van de unieke Sebacia Gold Microparticles in combinatie met de Alexandriet laser. Het Sebacia serum wordt met behulp van trillingen in je huid gemasseerd, zodat de gouden microdeeltjes afgegeven worden in de poriën en talgklieren. Vervolgens worden deze met de laser verwarmd. Hierdoor krimpen de talgklieren en neemt de talgproductie af. Er zullen minder nieuwe comedonen (mee-eters) en puistjes ontstaan.
 • Chemische peeling: Zowel actieve acne als oppervlakkige acne littekens kunnen worden verminderd door het toepassen van een chemische peeling. De werkzame stoffen in de peeling hebben een ontstekingsremmende en hydraterende werking. Daarnaast verbetert de structuur van je huid.
 • CO2 laser: Zodra de acne niet meer actief is kan de gefractioneerde CO2 laser worden toegepast om de structuur van je huid te verbeteren en eventuele acne littekens te verminderen. Deze laser maakt minuscule gaatjes in de huid. De huid vernieuwt zich vervolgens aan de oppervlakte, waardoor de huid verstrakt en gladder wordt. Dieper in de huid zorgt de laser voor het stimuleren van de aanmaak van collageen, waardoor diepere littekens worden opgevuld en de huidstructuur verbetert. Bij verheven littekens wordt de CO2 laser ongefractioneerd toegepast. Hiermee kan een litteken laag voor laag worden afgevlakt.
 • Camouflage: Om kleurverschillen van de huid, zoals rode of bruine vlekjes, tijdelijk minder zichtbaar te maken, kan je gebruik maken van Lycogel camouflage crème. Het is mogelijk de camouflage waterbestendig te maken, zodat je er ook mee kan sporten en zelfs zwemmen. Onze huidtherapeuten kunnen je helpen om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te bereiken.

Is de behandeling voor mij geschikt?

Onze huidtherapeuten behandelen alle vormen van acne. Soms in combinatie met medicatie die de huisarts of dermatoloog voorschrijft. 

 • onzuiverheden in je gezicht
 • acne op je rug of schouders
 • puistjes op je borst
 • restverschijnselen van acne zoals rode of bruine vlekjes
 • littekens van acne, putjes of kratertjes

Tijdens het intake gesprek kijken we wat jouw huid nodig heeft. Daarnaast geeft de huidtherapeut adviezen over hoe je je huid zelf op de juiste manier kan verzorgen. Door het dagelijks gebruik van producten die zijn afgestemd op jouw huid zijn de behandelingen effectiever en zal je sneller en beter resultaat merken. Wil je weten wat voor jou mogelijk is? Maak een afspraak voor een gratis consult bij de huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland. Je krijgt van ons een behandelplan op maat.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het gemiddelde aantal behandelingen is per methode verschillend.

 • Manuele dieptereiniging: In het begin wordt meestal elke 2 weken behandeld. Naarmate de conditie van je huid verbetert neemt de frequentie van behandelen af.
 • Sebacia laserbehandeling: Deze behandeling bestaat uit 3 sessies, verspreid over een periode van 2 weken. Het is mogelijk dat de acne hierna wegblijft en je geen behandeling meer nodig hebt. Soms kan het nodig zijn de behandeling na enige tijd te herhalen.
 • Chemische peelingVoor een optimaal resultaat zijn 3 à 6 behandelingen meestal voldoende. Na elke behandeling zal je huid verder verbeteren.
 • CO2 laser: Over het algemeen zijn 1 à 2 behandelingen voldoende om te zorgen voor een optimale vermindering van acne littekens.
 • Camouflage: In 1 sessie bepaal je samen met de huidtherapeut de juiste kleur Lycogel en krijg je uitgelegd hoe je de camouflage crème zelf goed kan aanbrengen.

Wordt de behandeling vergoed?

Deze behandelingen worden mogelijk geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. We raden je aan om dit vooraf bij je zorgverzekeraar na te vragen. De dermatologen van EMC Gooi en Eemland zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie (NVDV). Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Acne behandeling Hilversum

Voor deskundige en effectieve behandeling van acne en acne littekens kan je terecht bij de huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland. Ons huidcentrum is gevestigd in ziekenhuis Tergooi in Hilversum. 

Meer weten?

Maak direct een afspraak voor een gratis consult bij de huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland.Werkwijze

1

Telefonisch contact

met medisch specialist

2

Gratis intake

bespreek uw klachten met huidtherapeut

3

Behandeling

door huidtherapeut en/of dermatoloog

4

Controle

gesprek ter controle en behaalde resultaat