Rimpels

Fronsrimpel of kraaienpootjes? Rimpels op je bovenlip? Je krijgt weer een frisse en jeugdige uitstraling met onze rimpel behandelingen.


Fronsrimpel of kraaienpootjes?

Rimpels op je bovenlip? Je krijgt weer een frisse en jeugdige uitstraling met onze rimpel behandelingen. Vroeg of laat krijg je er mee te maken: rimpels. Ze hoeven je natuurlijk niet in de weg te zitten. Maar voel je je nog heel jong en vitaal terwijl je huid het tegendeel laat zien? Of krijg je vaak de vraag of je moe bent? Of boos? Op verschillende manieren kunnen de ervaren dermatologen en huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland je rimpels op medisch verantwoorde wijze verminderen.

Hoe worden rimpels behandeld?

Met het ouder worden verandert je huid. Er ontstaan fijne lijntjes en rimpels en de stevigheid en elasticiteit nemen af. Huidcentrum EMC Gooi en Eemland heeft verschillende mogelijkheden in huis om je rimpels te verminderen en je huidconditie te verbeteren. Afhankelijk van jouw wensen kunnen we deze behandelmethoden afzonderlijk of gecombineerd toepassen.

 • Chemische peeling: Fijne rimpels worden met een chemische peeling verminderd. De werkzame zuren in de peeling versnellen het natuurlijke proces van afschilfering waardoor de celdeling van de huid gestimuleerd wordt. Dit zorgt ervoor dat de structuur van de huid verbetert. Daarnaast hebben deze zuren een hydraterende werking.
 • CO2 laser: De gefractioneerde CO2 laser is de meest effectieve laser tegen rimpels en huidveroudering. Deze laser maakt minuscule gaatjes in de huid. De huid vernieuwt zich vervolgens aan de oppervlakte, waardoor de huid verstrakt en gladder wordt. Fijne rimpels verminderen en lichte pigmentvlekken vervagen. Dieper in de huid zorgt de laser voor het stimuleren van de aanmaak van collageen, waardoor ook diepere rimpels verminderen en je huid weer steviger wordt.
 • Botox injectie: Hiermee worden dynamische rimpels verminderd. Dit zijn rimpels die ontstaan door het samentrekken van spieren, zoals fronsrimpels, voorhoofdrimpels en kraaienpootjes. Botox (botulinetoxine) veroorzaakt een tijdelijke spierontspanning waardoor de rimpel geheel of gedeeltelijk verdwijnt. Er blijft wel enige spieractiviteit bestaan. Je mimiek verdwijnt dus niet.
 • Hyaluronzuur filler: De huid krijgt opnieuw spankracht, volume en verstrakking. Het gelaat wordt op een natuurlijke wijze gelift.
  Hyaluronzuur komt van nature in onze huid voor. Naarmate we ouder worden neemt de productie af. De huid verliest aan volume en elasticiteit. Ook vermindert de hoeveelheid bot en vet in ons gelaat, wat nog meer volumeverlies tot gevolg heeft. Door de zwaartekracht gaat de huid wat hangen, met als gevolg plooien en een verslapte gezichtshuid.
  Door een gel met hyaluronzuur onder de huid te injecteren worden de rimpels en plooien opgevuld en krijg je direct op subtiele wijze volume in je gezicht terug. In de maanden na de fillerbehandeling zal ook de structuur van je huid verbeteren.

Is de behandeling voor mij geschikt?

De verschillende behandelingen kunnen afzonderlijk of gecombineerd worden toegepast en zijn geschikt om zowel vrouwen als mannen weer een jeugdiger uiterlijk te geven. Bijvoorbeeld bij:

 • fronsrimpels
 • kraaienpootjes rond de ogen
 • verslapte kaaklijn
 • rimpels op de bovenlip
 • rimpels van de neus naar de mondhoeken
 • rimpels onder de mondhoeken
 • fijne lijntjes en rimpels in het gelaat

Tijdens het intake gesprek bespreken we je wensen en vertellen we je alles over onze behandelmogelijkheden.

Wil je weten wat voor jou mogelijk is?

Maak een afspraak voor een gratis consult(link) bij de huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland. Je krijgt van ons een behandelplan op maat.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het gemiddelde aantal behandelingen is per methode verschillend.

 • Chemische peeling: Voor een optimaal resultaat zijn 3 à 6 behandelingen meestal voldoende. Na elke behandeling worden fijne lijntjes minder zichtbaar en zal de huidconditie verder verbeteren.
 • CO2 laser: Over het algemeen zijn 1 à 3 behandelingen voldoende om te zorgen voor een optimale vermindering van rimpels en algehele verbetering van je huid.
 • Botox injectie: Tijdens 1 behandelsessie kunnen alle dynamische rimpels worden behandeld. Na 4 à 6 maanden neemt de werking langzaam af omdat je lichaam de botox vanzelf afbreekt en opruimt. Het effect houdt over het algemeen langer aan naarmate je de behandeling vaker hebt gedaan.
 • Hyaluronzuur filler: In 1 à 3 sessies wordt een zo mooi en natuurlijk mogelijk resultaat opgebouwd. Hyaluronzuur wordt door je lichaam op natuurlijke wijze afgebroken en verwerkt. Over het algemeen houdt het resultaat van de behandeling 1 à 2 jaar aan.

Wordt de behandeling vergoed?

Deze behandelingen worden mogelijk geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. We raden je aan om dit vooraf bij je zorgverzekeraar na te vragen. De dermatologen van EMC Gooi en Eemland zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie (NVDV). Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Rimpel behandeling Hilversum

Voor effectieve en veilige behandeling van rimpels met chemische peelings, CO2 laser, hyaluronzuur fillers of botox injecties kan je terecht bij EMC Gooi en Eemland. Ons huidcentrum is gevestigd in ziekenhuis Tergooi in Hilversum.

Meer weten?

Maak direct een afspraak voor een gratis consult bij de huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland.Werkwijze

1

Telefonisch contact

met medisch specialist

2

Gratis intake

bespreek uw klachten met huidtherapeut

3

Behandeling

door huidtherapeut en/of dermatoloog

4

Controle

gesprek ter controle en behaalde resultaat