Rimpels

Fronsrimpel of kraaienpootjes? Rimpels op uw bovenlip? U krijgt weer een frisse en jeugdige uitstraling met onze rimpel behandelingen.


Fronsrimpel of kraaienpootjes?

Rimpels op uw bovenlip? U krijgt weer een frisse en jeugdige uitstraling met onze rimpel behandelingen.

Vroeg of laat krijgt u er mee te maken: rimpels. Ze hoeven u natuurlijk niet in de weg te zitten. Maar voelt u zich nog heel jong en vitaal terwijl uw huid het tegendeel laat zien? Of krijgt u vaak de vraag of u moe bent? Of boos? Op verschillende manieren kunnen de ervaren dermatologen en huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland uw rimpels op medisch verantwoorde wijze verminderen.

Hoe worden rimpels behandeld?

Met het ouder worden verandert uw huid. Er ontstaan fijne lijntjes en rimpels en de stevigheid en elasticiteit nemen af. Huidcentrum EMC Gooi en Eemland heeft verschillende mogelijkheden in huis om uw rimpels te verminderen en uw huidconditie te verbeteren. Afhankelijk van uw wensen kunnen we deze behandelmethoden afzonderlijk of gecombineerd toepassen.

 • Chemische peeling: Fijne rimpels worden met een chemische peeling verminderd. De werkzame zuren in de peeling versnellen het natuurlijke proces van afschilfering waardoor de celdeling van de huid gestimuleerd wordt. Dit zorgt ervoor dat de structuur van de huid verbetert. Daarnaast hebben deze zuren een hydraterende werking. Ze zorgen voor een verbeterde conditie en weerstand van de huid.
 • PiQo laser : Met de PiQo laser is het mogelijk uw huid weer steviger te maken. De laser verwarmt de huid op het niveau van de fibroblasten. Dit zijn huidcellen die zorgen voor de aanmaak van collageen, dat stevigheid aan de huid geeft. Door de warmte van de laser gaan de fibroblasten meer collageen aanmaken. Hierdoor wordt uw huid op een subtiele manier verstevigd en verfijnt de structuur van de huid. Fijne rimpels verminderen en lichte pigmentvlekken vervagen.
 • CO2 laser: De gefractioneerde CO2 laser is de meest effectieve laser tegen rimpels en huidveroudering. Deze laser maakt minuscule gaatjes in de huid. De huid vernieuwt zich vervolgens aan de oppervlakte, waardoor de huid verstrakt en gladder wordt. Fijne rimpels verminderen en lichte pigmentvlekken vervagen. Dieper in de huid zorgt de laser voor het stimuleren van de aanmaak van collageen, waardoor ook diepere rimpels verminderen en uw huid weer steviger wordt.
 • Botox injectie: Hiermee worden dynamische rimpels verminderd. Dit zijn rimpels die ontstaan door het samentrekken van spieren, zoals fronsrimpels, voorhoofdrimpels en kraaienpootjes. Botox (botulinetoxine) veroorzaakt een tijdelijke spierontspanning waardoor de rimpel geheel of gedeeltelijk verdwijnt. Er blijft wel enige spieractiviteit bestaan. Uw mimiek verdwijnt dus niet.

Is de behandeling voor mij geschikt?

De verschillende behandelingen kunnen afzonderlijk of gecombineerd worden toegepast en zijn geschikt om zowel vrouwen als mannen weer een jeugdiger uiterlijk te geven.

Bijvoorbeeld bij:

 • fronsrimpels
 • kraaienpootjes rond de ogen
 • rimpels op de bovenlip
 • rimpels onder de mondhoeken
 • fijne lijntjes en rimpels in het gelaat

Tijdens het eerste consult bespreken we uw wensen en vertellen we u alles over onze behandelmogelijkheden.

Wilt u weten wat voor u mogelijk is?

Maak een afspraak voor een consult bij de ervaren huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland. U krijgt van ons een eerlijk en persoonlijk behandeladvies.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het gemiddelde aantal behandelingen is per methode verschillend.

 • Chemische peeling: Voor een optimaal resultaat zijn 3 à 6 behandelingen meestal voldoende. Na elke behandeling worden fijne lijntjes minder zichtbaar en zal de huidconditie verder verbeteren.
 • PiQo laser: Gemiddeld zijn 2 behandelingen voldoende om de collageenaanmaak te activeren en de huid subtiel te verstevigen.
 • CO2 laser: Over het algemeen zijn 1 à 3 behandelingen voldoende om te zorgen voor een optimale vermindering van rimpels en algehele verbetering van uw huid.
 • Botox injectie: Tijdens 1 behandelsessie kunnen alle dynamische rimpels worden behandeld. Na 4 à 6 maanden neemt de werking langzaam af omdat uw lichaam de botox vanzelf afbreekt en opruimt. Het effect houdt over het algemeen langer aan naarmate u de behandeling vaker hebt gedaan.

Rimpel behandeling Hilversum

Voor effectieve en veilige behandeling van rimpels met chemische peelings, PiQo laser, CO2 laser of botox injecties kunt u terecht bij EMC Gooi en Eemland. Ons huidcentrum is gevestigd in Tergooi MC in Hilversum.

Meer weten?

Maak direct een afspraak voor een consult bij de huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland.Werkwijze

1

Telefonisch contact

met de secretaresse

2

Consult

bespreek uw klachten met de huidtherapeut

3


Behandeling

door de huidtherapeut en/of dermatoloog

4


Controle

gesprek ter controle en behaalde resultaat