Rhinophyma

Ook wel bloemkoolneus of aardbeineus genoemd


Rhinophyma is een vorm van de chronische huidaandoening rosacea waarbij de huid van de neus verdikt is. Dit wordt veroorzaakt door vergroting van de talgklieren en een toename van bindweefsel.

De huid wordt dikker en onregelmatig. De vorm van de neus verandert. Ook de kleur is vaak anders. De neus kan rood tot blauwpaars verkleuren en er kunnen verwijde bloedvaatjes zichtbaar zijn. In de volksmond wordt deze aandoening ook wel bloemkoolneus of aardbeineus genoemd.

Huidcentrum EMC Gooi en Eemland heeft veel ervaring in de behandeling van deze vervelende aandoening.

Hoe wordt rhinophyma behandeld?

Rhinophyma verdwijnt niet vanzelf. De dermatoloog kan met de ablatieve CO2 laser het overtollige weefsel laag voor laag verwijderen en het huidoppervlak egaliseren. De oorspronkelijke vorm van de neus wordt zo goed mogelijk hersteld. De behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving.

Wilt u weten wat voor u mogelijk is?

Maak een afspraak voor een consult bij de ervaren huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland. U krijgt van ons een eerlijk en persoonlijk behandeladvies.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Voor een optimaal resultaat is 1 behandeling meestal voldoende. Soms is er een nabehandeling nodig. Zichtbare vaatjes en verkleuringen verdwijnen meestal niet met deze behandeling. Zodra de huid volledig is hersteld, kunnen deze met onze vaatlaser worden behandeld.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Het huidoppervlak is egaler. Verdikkingen en onregelmatigheden zijn verwijderd. De neus heeft zijn oorspronkelijke vorm weer terug. In de loop van meerdere jaren kan de huid van de neus zich opnieuw gaan verdikken. De behandeling kan dan worden herhaald.

Wordt de behandeling vergoed?

Deze behandelingen worden mogelijk geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. We raden u aan om dit vooraf bij uw zorgverzekeraar na te vragen. De dermatologen van EMC Gooi en Eemland zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie (NVDV). Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Rhinophyma behandeling Hilversum

Voor de behandeling van rhinophyma en rosacea kunt u terecht bij EMC Gooi en Eemland. Ons huidcentrum is gevestigd in Tergooi MC in Hilversum.

Meer weten?

Maak direct een afspraak voor een consult bij de huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland.Werkwijze

1

Telefonisch contact

met de secretaresse

2

Consult

bespreek uw klachten met de huidtherapeut

3


Behandeling

door de huidtherapeut en/of dermatoloog

4


Controle

gesprek ter controle en behaalde resultaat