Rhinophyma

Ook wel een bloemkool neus of aardbei neus genoemd


Rhinophyma (bloemkool neus of aardbei neus)

Je neus is altijd een blikvanger van je gezicht en wat als die neus door een teveel aan talgklieren groter wordt en men je van drankzucht verdenkt. Heel vervelend maar gelukkig goed iets aan te doen. Rhinophyma is een ernstige vervorming van de weke delen van de neus. Het ontstaat door het woekeren van bindweefsel en talgklieren in de huid. De huid wordt daardoor dikker en vervormt. De neus kan knolachtig worden met daarnaast paarse velkleuringen met verwijde bloedvaatjes.

Hoe behandelen wij een Rhinopyma

Rhinophyma verdwijnt niet vanzelf. De dermatoloog zal met behulp van de CO2 laser het gewoekerde weefsel verwijderen en de oorspronkelijke vorm van de neus herstellen.
De behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving.

Is de behandeling voor mij geschikt?

Wil je weten wat voor jou mogelijk is? Maak een afspraak voor een gratis consult (link) bij de huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland. Je krijgt van ons een behandelplan op maat.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Over het algemeen is er maar 1 behandeling nodig om een goed resultaat te behalen

Welk resultaat kan ik verwachten?

Met een behandeling met de CO2 laser wordt bij iemand met Rhinophyma een zeer goed resultaat bereikt. De neus krijgt haar oorspronkelijke vorm terug en het uiterlijk van de neus zal weer normaal zijn. Patiënten zijn altijd erg tevreden

Wordt de behandeling vergoed?

Deze behandelingen worden mogelijk geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. We raden je aan om dit vooraf bij je zorgverzekeraar na te vragen. De dermatologen van EMC Gooi en Eemland zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie (NVDV). Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Behandeling Rhinophyma Hilversum

Voor het laten behandelen van een Rhinophyma kan je terecht bij EMC Gooi en Eemland. Ons huidcentrum is gevestigd in ziekenhuis Tergooi in Hilversum.

Meer weten?

Maak direct een afspraak voor een gratis consult bij de huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland.Werkwijze

1

Telefonisch contact

met medisch specialist

2

Gratis intake

bespreek uw klachten met huidtherapeut

3

Behandeling

door huidtherapeut en/of dermatoloog

4

Controle

gesprek ter controle en behaalde resultaat