Overmatig zweten

Word je in je dagelijks leven belemmerd door overmatig zweten? Maak een afspraak en voel je weer zeker na een behandeling met botox.


Overmatig zweten wordt ook wel hyperhidrose genoemd

Word je in je dagelijks leven belemmerd door overmatig zweten? Maak een afspraak en voel je weer zeker na een behandeling met botox.

Zweten of transpireren heeft een functie. Het helpt je lichaam te beschermen tegen oververhitting. Zweten is normaal bij warmte, inspanning en stress. Maar wat als je meer zweet dan nodig is? Ook als er geen sprake is van inspanning of hoge temperaturen? Met botox injecties, uitgevoerd door de ervaren dermatologen van EMC Gooi en Eemland, wordt de zweetproductie snel minder.

Hoe werkt botox?

Overmatig zweten wordt ook wel hyperhidrose genoemd. Bij huidcentrum EMC Gooi en Eemland passen we injecties met botox (botulinetoxine) toe om het transpireren te verminderen. Botox is een middel dat de zweetproductie in een bepaald huidgebied voor een aantal maanden stil legt. De dermatoloog injecteert de botox als vloeistof in de huid. Meestal gaat het om hyperhidrosis van de oksels, maar ook andere huidgebieden kunnen met deze methode behandeld worden.

Is behandeling met botox voor mij geschikt?

Overmatig zweten komt zowel bij mannen als vrouwen voor. De verschijnselen kunnen per persoon verschillen. Bijvoorbeeld:

  • zweetaanvallen
  • continue zweten
  • zweten bij lage temperaturen
  • zweten bij geen tot weinig inspanning
  • onaangename lichaamsgeur
  • irritatie van de huid door het zweten

Wil je weten wat voor jou mogelijk is?

Maak een afspraak voor een gratis consult (link) bij de huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland. Je krijgt van ons een behandelplan op maat.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Meestal is 1 behandeling voldoende om de zweetproductie in een bepaald huidgebied voor 5 à 6 maanden stil te leggen.
Soms is een nabehandeling nodig voor een optimaal resultaat.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Enkele dagen na de behandeling kan je het effect al merken. Het transpireren stopt niet bij iedereen volledig, maar er is vrijwel altijd een zeer sterke afname van het zweten merkbaar. Na gemiddeld 5 à 6 maanden neemt de werking langzaam af omdat je lichaam de botox vanzelf opruimt en afvoert. De behandeling kan dan worden herhaald.

Wordt de behandeling vergoed?

Deze behandelingen worden mogelijk geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. We raden je aan om dit vooraf bij je zorgverzekeraar na te vragen. De dermatologen van EMC Gooi en Eemland zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie (NVDV). Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Botox bij overmatig zweten Hilversum

Voor de behandeling met botox bij overmatig transpireren kan je terecht bij EMC Gooi en Eemland. Ons huidcentrum is gevestigd in ziekenhuis Tergooi in Hilversum.

Meer weten?

Maak direct een afspraak voor een gratis consult bij de huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland.Werkwijze

1

Telefonisch contact

met medisch specialist

2

Gratis intake

bespreek uw klachten met huidtherapeut

3

Behandeling

door huidtherapeut en/of dermatoloog

4

Controle

gesprek ter controle en behaalde resultaat