Spataderen

Rode of blauwe vaatjes op uw benen? Er is iets aan te doen.


Last van beenvaatjes?

Rode of blauwe vaatjes op uw benen? Er is iets aan te doen.

Beenvaatjes veroorzaken gelukkig niet altijd klachten. Wel vinden de meeste vrouwen en mannen de zichtbare adertjes ontsierend. Het kan u ervan weerhouden een korte broek of rok te dragen. Dat is jammer, u wilt er graag vanaf. Met sclerotherapie, uitgevoerd door de ervaren dermatologen van EMC Gooi en Eemland, kunnen we uw spataderen goed behandelen.

Hoe werkt sclerotherapie?

Sclerotherapie wordt bij ons huidcentrum veelvuldig toegepast en is een beproefde methode om spataderen effectief te behandelen. Bij spataderen zijn de wanden van de vaten verslapt waardoor ze open blijven staan. Hierdoor worden ze zichtbaar aan de oppervlakte. De dermatoloog spuit een vloeistof of schuim in de spataderen. Dit middel hecht zich aan de wanden van de bloedvaten, zodat die aan elkaar verkleven. Uw lichaam breekt de vaatjes vervolgens af en ruimt ze vanzelf op.

Is sclerotherapie voor mij geschikt?

Huidcentrum EMC Gooi en Eemland past sclerotherapie toe bij kleine tot middelgrote spataderen die cosmetisch storend zijn. Als er ook grotere spataderen aanwezig zijn, dan is vaak het advies deze eerst op een andere wijze te behandelen om zo de druk op de kleine vaatjes weg te nemen. Zijn de spataderen te klein om in te spuiten? Dan helpen we u graag verder met onze vaatlaser.

Wilt u weten wat voor u mogelijk is?

Maak een afspraak voor een consult bij de ervaren huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland. U krijgt van ons een eerlijk en persoonlijk behandeladvies.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Voor een optimaal resultaat zijn 1 à 2 sclerotherapie behandelingen meestal voldoende. Als er daarna nog kleine spataderen over blijven kunnen deze met onze vaatlaser behandeld worden.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Sclerotherapie zorgt in de meeste gevallen tot afname van de klachten. Uw lichaam heeft wel enige tijd nodig om de spataderen af te breken en op te ruimen. Dit varieert van enkele weken tot soms maanden. De spataderen die behandeld zijn komen meestal niet meer terug. Door aanleg en huidveroudering kunnen er wel weer nieuwe beenvaatjes ontstaan. De behandeling kan dan worden herhaald.

Sclerotherapie spataderen Hilversum

Voor de behandeling van spataderen met sclerotherapie of laser kunt u terecht bij EMC Gooi en Eemland. Ons huidcentrum is gevestigd in Tergooi MC in Hilversum.

Meer weten?

Maak direct een afspraak voor een consult bij de huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland.Werkwijze

1

Telefonisch contact

met de secretaresse

2

Consult

bespreek uw klachten met de huidtherapeut

3


Behandeling

door de huidtherapeut en/of dermatoloog

4


Controle

gesprek ter controle en behaalde resultaat