Spataderen

Rode of blauwe vaatjes op de benen? Er is iets aan te doen.


Rode of blauwe vaatjes op de benen? Er is iets aan te doen.

Beenvaatjes veroorzaken gelukkig niet altijd klachten. Wel vinden de meeste vrouwen en mannen de zichtbare adertjes ontsierend. Het kan je ervan weerhouden een korte broek of rok te dragen. Dat is jammer, je wil er graag vanaf. Met sclerotherapie, uitgevoerd door de ervaren dermatologen van EMC Gooi en Eemland, kunnen we je spataderen goed behandelen.

Hoe werkt sclerotherapie?

Sclerotherapie wordt bij ons huidcentrum veelvuldig toegepast en is een beproefde methode om spataderen effectief te behandelen. Bij spataderen zijn de wanden van de vaten verslapt waardoor ze open blijven staan. Hierdoor worden ze zichtbaar aan de oppervlakte. De dermatoloog spuit een vloeistof of schuim in de spataderen. Dit middel hecht zich aan de wanden van de bloedvaten, zodat die aan elkaar verkleven. Je lichaam breekt de vaatjes vervolgens af en ruimt ze vanzelf op.

Is sclerotherapie voor mij geschikt?

Huidcentrum EMC Gooi en Eemland past sclerotherapie toe bij kleine tot middelgrote spataderen die cosmetisch storend zijn. Als er ook grotere spataderen aanwezig zijn, dan is vaak het advies deze eerst op een andere wijze te behandelen om zo de druk op de kleine vaatjes weg te nemen. Zijn de spataderen te klein om in te spuiten? Dan helpen we je graag verder met onze vaatlaser (link naar zichtbare vaatjes)

Wil je weten wat voor jou mogelijk is?

Maak een afspraak voor een gratis consult(link) bij de huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland. Je krijgt van ons een behandelplan op maat.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Voor een optimaal resultaat zijn 1 à 2 sclerotherapie behandelingen meestal voldoende. Als er daarna nog kleine spataderen over blijven kunnen deze met onze vaatlaser (link naar zichtbare vaatjes) behandeld worden.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Sclerotherapie zorgt in de meeste gevallen tot afname van de klachten. Je lichaam heeft wel enige tijd nodig om de spataderen af te breken en op te ruimen. Dit varieert van enkele weken tot soms maanden. De spataderen die behandeld zijn komen meestal niet meer terug. Door aanleg en huidveroudering kunnen er wel weer nieuwe beenvaatjes ontstaan. De behandeling kan dan worden herhaald.

Wordt de behandeling vergoed?

Deze behandelingen worden mogelijk geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. We raden je aan om dit vooraf bij je zorgverzekeraar na te vragen. De dermatologen van EMC Gooi en Eemland zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie (NVDV). Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Sclerotherapie spataderen Hilversum

Voor de behandeling van spataderen met sclerotherapie of laser kan je terecht bij EMC Gooi en Eemland. Ons huidcentrum is gevestigd in ziekenhuis Tergooi in Hilversum.

Meer weten?

Maak direct een afspraak voor een gratis consult bij de huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland.Werkwijze

1

Telefonisch contact

met medisch specialist

2

Gratis intake

bespreek uw klachten met huidtherapeut

3

Behandeling

door huidtherapeut en/of dermatoloog

4

Controle

gesprek ter controle en behaalde resultaat