Xanthelasmata

Heeft u last van gele, verheven plekken rond uw ogen? Dan heeft u mogelijk xanthelasmata.


Ontsierende plekken onder of boven uw ogen? We helpen u er graag van af.

Ontsierende plekken onder of boven uw ogen? We helpen u er graag van af.

Heeft u last van gele, verheven plekken rond uw ogen? Dan heeft u mogelijk xanthelasmata. De plekken worden veroorzaakt door goedaardige vetophopingen in de huid. Deze aandoening komt vaker voor bij mensen met een verhoogd cholesterolgehalte. Dit kunt u door de huisarts laten controleren. Xanthelasmata kan op verschillende manieren door de ervaren dermatologen en huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland verwijderd worden.

Hoe wordt xanthelasmata behandeld?

Huidcentrum EMC Gooi en Eemland beschikt over verschillende methoden om xanthelasmata te verwijderen.

  • Elektrocoagulatie: Met een elektrode worden de plekken verwarmd waardoor ze verschrompelen. De behandelde plekken worden vervolgens van de huid geschraapt.
  • TCA (trichloorazijn): De plekken worden aangestipt met TCA. Deze etsende vloeistof zorgt ervoor dat de plekken laag voor laag worden opgelost.

Is de behandeling van xanthelasmata voor mij geschikt?

Bij EMC Gooi en Eemland passen we elektrocoagulatie toe wanneer het gaat om enkele kleine plekken xanthelasmata. Is de xanthelasmata uitgebreider? Dan worden de plekken aangestipt met TCA.

Wilt u weten wat voor u mogelijk is?

Maak een afspraak voor een consult bij de ervaren huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland. U krijgt van ons een eerlijk en persoonlijk behandeladvies.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit hangt af van de behandelmethode en van de dikte van de plekken. Wanneer u behandeld wordt met electrocoagulatie is 1 behandeling over het algemeen voldoende. Voor een optimaal resultaat met TCA zijn meestal meerdere behandelingen nodig.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Zowel met elektrocoagulatie als met TCA kan de xanthelasmata meestal geheel worden verwijderd. Uw huid is weer mooi glad. Hoe lang het resultaat zichtbaar blijft verschilt per persoon. Het is mogelijk dat de xanthelasmata wegblijft. U bent er dan voorgoed van verlost. Soms ontstaan er in de loop van de tijd weer nieuwe plekken. De behandeling kan dan worden herhaald.

Xanthelasmata behandeling Hilversum

Voor het verwijderen van xanthelasmata met electrocoagulatie of TCA (trichloorazijn) kunt u terecht bij EMC Gooi en Eemland. Ons huidcentrum is gevestigd in Tergooi MC in Hilversum.

Meer weten?

Maak direct een afspraak voor een consult bij de huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland.Werkwijze

1

Telefonisch contact

met de secretaresse

2

Consult

bespreek uw klachten met de huidtherapeut

3


Behandeling

door de huidtherapeut en/of dermatoloog

4


Controle

gesprek ter controle en behaalde resultaat