Tatoeage verwijderen

Laserbehandeling is een veilige en doeltreffende methode om tatoeages te verwijderen.


Spijt van je tattoo?

Wil je graag van een tatoeage af? Dat kan met onze pigmentlaser.

Een tatoeage waarmee je niet blij meer bent kan je aardig in de weg zitten. Zeker als je tattoo op een zichtbare plek is gezet, zoals je onderarm, hals of enkel. Met kleding kan je de meeste tattoos wel bedekken. Maar soms verandert je situatie. Je wil je je tatoeage liever definitief laten verwijderen. Dankzij behandeling met de pigmentlaser kunnen de ervaren huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland je van je tattoo af helpen.

Hoe werkt de pigmentlaser?

Laserbehandeling is een veilige en doeltreffende methode om tatoeages te verwijderen. Bij het zetten van een tatoeage worden er met fijne naaldjes kleurstoffen ofwel pigmenten in de huid gebracht. Onze laser verwarmt selectief de kleurstoffen van je tatoeage. Het pigment valt in kleine deeltjes uiteen. Je lichaam ruimt deze pigmentdeeltjes vervolgens vanzelf op.

Is de pigmentlaser voor mij geschikt?

Huidcentrum EMC Gooi en Eemland beschikt over een Q-Switched Nd-Yag laser waarmee verschillende pigmenten in de huid effectief verwijderd kunnen worden. Bijvoorbeeld bij:

  • tatoeages in diverse tinten
  • tatoeages die je wil laten vervagen, als je er een cover-up tattoo overheen wil laten zetten
  • tatoeage puntjes die gezet zijn als markering voor radiotherapie
  • straatvuil dat na een val of ongeluk in je huid is achtergebleven

Onze laser is geschikt om:

  • tatoeages op het lichaam, gezicht en hals te verwijderen.
  • lichte en licht getinte huid veilig en effectief te behandelen.

Wil je weten wat voor jou mogelijk is?

Maak een afspraak voor een gratis consult(link) bij de huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland. Je krijgt van ons een behandelplan op maat.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Voor een optimaal resultaat zijn meerdere behandelingen nodig. Je tatoeage wordt na elke laserbehandeling lichter en minder opvallend. Een professionele tattoo heeft over het algemeen meer behandelingen nodig dan een tatoeage die gezet is door een amateur.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Het uiteindelijke resultaat hangt af van verschillende factoren. Zoals de kleur van de pigmenten, de inktsoort die is gebruikt en hoe diep in de huid de tattoo is gezet. In de meeste gevallen verdwijnt de tatoeage helemaal. Soms blijft er een vaag restant over. Dit wordt door de meeste mensen niet meer als storend ervaren.

Wordt de behandeling vergoed?

Deze behandelingen worden mogelijk geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. We raden je aan om dit vooraf bij je zorgverzekeraar na te vragen. De dermatologen van EMC Gooi en Eemland zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie (NVDV). Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Tattoo verwijderen Hilversum

Voor het verwijderen van je tatoeage met de pigmentlaser kan je terecht bij EMC Gooi en Eemland. Ons huidcentrum is gevestigd in ziekenhuis Tergooi in Hilversum.

Meer weten?

Maak direct een afspraak voor een gratis consult bij de huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland.Werkwijze

1

Telefonisch contact

met medisch specialist

2

Gratis intake

bespreek uw klachten met huidtherapeut

3

Behandeling

door huidtherapeut en/of dermatoloog

4

Controle

gesprek ter controle en behaalde resultaat