Pigmentvlekken

Bruine vlekken op je huid? Onze pigmentlaser verwijdert deze snel en eenvoudig.


Pigmentvlekken

Pigmentvlekken in je gezicht, hals, decolleté of op je handruggen zorgen ervoor dat je er ouder uitziet dan je zou willen. Je kan de pigmentvlekken natuurlijk elke dag met make up camoufleren. Wil je er liever echt vanaf? Dankzij de behandeling met de pigmentlaser door de ervaren dermatologen en huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland is dit heel simpel.

Hoe werkt de pigmentlaser?

Laserbehandeling is een veilige en doeltreffende methode om pigmentvlekken aan te pakken. Door blootstelling aan de zon en door het ouder worden kan het pigment in je huid zich op sommige plekken gaan ophopen waardoor er donkere vlekken ontstaan. De laser verwarmt het overtollige pigment waardoor het in zeer kleine deeltjes uiteen valt. Deze pigmentdeeltjes worden vervolgens door je lichaam opgeruimd.

Is de pigmentlaser voor mij geschikt?

Huidcentrum EMC Gooi en Eemland beschikt over een Q-Switched Nd-Yag laser waarmee pigmentvlekken snel en eenvoudig verwijderd kunnen worden. Onze laser is geschikt om:

  • pigmentvlekken in het gezicht, op de handen en op het lichaam te verwijderen.
  • lichte en licht getinte huid veilig en effectief te behandelen.

Wil je weten wat voor jou mogelijk is?

Maak een afspraak voor een gratis consult(link) bij de huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland. Je krijgt van ons een behandelplan op maat.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

De pigmentvlekken zijn meestal al na 1 laserbehandeling verdwenen. Soms blijft er nog een klein restant in de huid achter. Na 6 weken kan eventueel overgebleven pigment met een 2e laserbehandeling verwijderd worden.

Welk resultaat kan ik verwachten?

De pigmentvlekken verdwijnen meestal volledig. Je huid krijgt weer een frisse uitstraling. Je lichaam heeft enige tijd nodig om de pigmentdeeltjes op te ruimen. Dit kan ongeveer 6 weken duren. Het pigment dat verwijderd is komt niet meer terug. Door aanleg, zonblootstelling en huidveroudering kan er wel weer nieuw pigment ontstaan. De laserbehandeling kan dan worden herhaald.

Wordt de behandeling vergoed?

Deze behandelingen worden mogelijk geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. We raden je aan om dit vooraf bij je zorgverzekeraar na te vragen. De dermatologen van EMC Gooi en Eemland zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie (NVDV). Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Pigment verwijderen Hilversum

Voor het eenvoudig verwijderen van pigmentvlekken met de pigmentlaser kan je terecht bij EMC Gooi en Eemland. Ons huidcentrum is gevestigd in ziekenhuis Tergooi in Hilversum.

Meer weten?

Maak hier een afspraak voor een gratis consult bij de huidtherapeut van EMC Gooi en Eemland.Werkwijze

1

Telefonisch contact

met medisch specialist

2

Gratis intake

bespreek uw klachten met huidtherapeut

3

Behandeling

door huidtherapeut en/of dermatoloog

4

Controle

gesprek ter controle en behaalde resultaat