Tepel tatoeage uitgevoerd door ervaren huidtherapeuten.
Wanneer u een borstreconstructie heeft gehad, zijn meestal de tepel en tepelhof geheel of gedeeltelijk verwijderd. Met medische tatoeage kunnen de ervaren huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland uw tepel en tepelhof weer kleur geven.
Hoe werkt medische tatoeage?
Medisch tatoeëren wordt ook wel dermatografie of medisch pigmenteren genoemd. De techniek is vergelijkbaar met die van het aanbrengen van een gewone tatoeage. Met fijne naaldjes worden er kleurstoffen in de huid getatoeëerd, daar waar de eigen pigmentatie ontbreekt. Bij huidcentrum EMC Gooi en Eemland gebruiken we speciale pigmenten, waarmee op een veilige manier een heel natuurlijk resultaat bereikt kan worden.
Is medische tatoeage voor mij geschikt?
Tatoeëren kan een oplossing zijn bij sommige kleurverschillen in de huid. Een vergelijkbare techniek gebruiken onze huidtherapeuten bijvoorbeeld veelvuldig bij het aanbrengen van permanente make up van de wenkbrauwen. Verder passen wij medische tatoeage of dermatografie vooral toe voor het tatoeëren van een tepel en tepelhof na een borstreconstructie. Dat kan als aanvulling op een tepelreconstructie door de plastisch chirurg, maar ook wanneer u er voor heeft gekozen deze ingreep niet te laten doen. Door met verschillende kleuren en technieken te werken brengen we diepte aan in de tatoeage.
Wilt u weten wat voor u mogelijk is?
Maak een afspraak voor een consult bij de ervaren huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland. U krijgt van ons een eerlijk en persoonlijk behandeladvies.
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Een tepeltatoeage wordt meestal in 3 sessies opgebouwd. Daardoor ontstaat er een zo mooi en natuurlijk mogelijk resultaat. Bij de 1e afspraak wordt er een kleurentest gedaan. De huidtherapeut tatoeëert een kleine hoeveelheid kleurstof in uw huid. Als de kleur naar wens is wordt de tepel bij de 2e afspraak getatoeëerd. Vooraf bepaalt u samen met de huidtherapeut de gewenste vorm en grootte. Tijdens de 3e afspraak beoordeelt u samen met de huidtherapeut het resultaat. Soms is het nodig nog wat meer pigment toe te voegen. Zo nodig kan de kleur en de vorm van de tatoeage nog iets worden aangepast.
Welk resultaat kan ik verwachten?
Door verschillende kleuren en technieken te gebruiken kan de huidtherapeut diepte aanbrengen in de tatoeage. Er wordt gestreefd naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat. Een gewone tatoeage blijft permanent zitten. Bij dermatografie gaat het om een semi permanente tatoeage. Bij EMC Gooi en Eemland gebruiken we pigmenten die in de loop van de jaren geleidelijk verdwijnen. Deze pigmenten zijn veilig en geven een natuurlijk resultaat. Hoe snel de pigmenten vervagen verschilt per persoon. Gemiddeld blijft een medische tatoeage 2 à 3 jaar goed zichtbaar. De tatoeage kan daarna meestal in 1 sessie weer worden bijgekleurd.
Wordt de behandeling vergoed?
Deze behandelingen worden mogelijk geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. We raden u aan om dit vooraf bij uw zorgverzekeraar na te vragen. De dermatologen van EMC Gooi en Eemland zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie (NVDV). Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.
Medische tatoeage Hilversum
Voor dermatografie, ofwel medisch tatoeëren, van bijvoorbeeld tepel en tepelhof na een borstreconstructie kunt u terecht bij EMC Gooi en Eemland. Ons huidcentrum is gevestigd in Tergooi MC in Hilversum.
Meer weten?
Maak direct een afspraak voor een consult bij de huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland.
Werkwijze
Telefonisch contact
met de secretaresse
Consult
bespreek uw klachten met de huidtherapeut
Behandeling
door de huidtherapeut en/of dermatoloog
Controle
gesprek ter controle en behaalde resultaat