Medische tatoeage

Medisch tatoeëren wordt ook wel dermatografie of medisch pigmenteren genoemd. De techniek is vergelijkbaar met die van het aanbrengen van een gewone tatoeage.


Dermatografie of medisch pigmenteren

Tepel tatoeage uitgevoerd door ervaren huidtherapeuten. Wanneer je een borstreconstructie hebt gehad, zijn meestal de tepel en tepelhof geheel of gedeeltelijk verwijderd. Met medische tatoeage kunnen de ervaren huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland je tepel en tepelhof weer kleur geven.

Hoe werkt medische tatoeage?

Medisch tatoeëren wordt ook wel dermatografie of medisch pigmenteren genoemd. De techniek is vergelijkbaar met die van het aanbrengen van een gewone tatoeage. Met fijne naaldjes worden er kleurstoffen in de huid getatoeëerd, daar waar de eigen pigmentatie ontbreekt. Bij huidcentrum EMC Gooi en Eemland gebruiken we speciale pigmenten, waarmee op een veilige manier een heel natuurlijk resultaat bereikt kan worden.

Is medische tatoeage voor mij geschikt?

Tatoeëren kan een oplossing zijn bij allerlei kleurverschillen in de huid. Een vergelijkbare techniek gebruiken onze huidtherapeuten bijvoorbeeld veelvuldig bij het aanbrengen van permanente make up (link) van de wenkbrauwen. Verder passen wij medische tatoeage of dermatografie vooral toe voor het tatoeëren van een tepel en tepelhof na een borstreconstructie. Dat kan als aanvulling op een tepelreconstructie door de plastisch chirurg, maar ook wanneer je er voor hebt gekozen deze ingreep niet te laten doen. Door met verschillende kleuren en technieken te werken brengen we diepte aan in de tatoeage.

Wil je weten wat voor jou mogelijk is?

Maak een afspraak voor een gratis consult (link) bij de huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland. Je krijgt van ons een behandelplan op maat.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een tepeltatoeage wordt meestal in 3 sessies opgebouwd. Daardoor ontstaat er een zo mooi en natuurlijk mogelijk resultaat. Bij de 1e afspraak wordt er een kleurentest gedaan. De huidtherapeut tatoeëert een kleine hoeveelheid kleurstof in je huid. Als de kleur naar wens is wordt de tepel bij de 2e afspraak getatoeëerd. Vooraf bepaal je samen met de huidtherapeut de gewenste vorm en grootte. Tijdens de 3e afspraak beoordeel je samen met de huidtherapeut het resultaat. Soms is het nodig nog wat meer pigment toe te voegen. Zo nodig kan de kleur en de vorm van de tatoeage nog iets worden aangepast.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Door verschillende kleuren en technieken te gebruiken kan de huidtherapeut diepte aanbrengen in de tatoeage. Er wordt gestreefd naar een zo natuurgetrouw mogelijk resultaat. Een gewone tatoeage blijft permanent zitten. Bij dermatografie gaat het om een semi permanente tatoeage. Bij EMC Gooi en Eemland gebruiken we pigmenten die in de loop van de jaren geleidelijk verdwijnen. Deze pigmenten zijn veilig en geven een natuurlijk resultaat. Hoe snel de pigmenten vervagen verschilt per persoon. Gemiddeld blijft een medische tatoeage 2 à 3 jaar goed zichtbaar. De tatoeage kan daarna meestal in 1 sessie weer worden bijgekleurd.

Wordt de behandeling vergoed?

Deze behandelingen worden mogelijk geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. We raden je aan om dit vooraf bij je zorgverzekeraar na te vragen. De dermatologen van EMC Gooi en Eemland zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie (NVDV). Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Medische tatoeage Hilversum

Voor dermatografie, ofwel medisch tatoeëren, van bijvoorbeeld tepel en tepelhof na een borstreconstructie kan je terecht bij EMC Gooi en Eemland. Ons huidcentrum is gevestigd in ziekenhuis Tergooi in Hilversum.

Meer weten?

Maak direct een afspraak voor een gratis consult bij de huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland.Werkwijze

1

Telefonisch contact

met medisch specialist

2

Gratis intake

bespreek uw klachten met huidtherapeut

3

Behandeling

door huidtherapeut en/of dermatoloog

4

Controle

gesprek ter controle en behaalde resultaat