Zo zorgen wij voor uw en onze gezondheid!


Corona maatregelen

Corona update 15 december

Gisteravond kondigde Premier Mark Rutte een vergaande lockdown aan om de toename van het aantal coronavirus besmettingen terug te dringen. De extra maatregelen zullen tot en met 19 januari 2021 van kracht blijven.

Wat betekenen deze maatregelen voor je afspraak en/of behandeling bij het EMC?

Vooralsnog kunnen (para)medische contactberoepen zoals huidtherapeuten de reguliere zorg voortzetten. Dit betekent dat het EMC Gooi en Eemland geopend kan blijven en wij u de juiste zorg en professionele begeleiding blijven bieden. Heb je reeds een afspraak dan wijzigt er niets en ontvangen wij je graag in onze kliniek.

Veiligheid voorop

Het EMC Gooi en Eemland neemt de veiligheid van onze medewerkers en u als cliënt zeer serieus daarom treffen wij alle benodigde maatregelen om u veilig te ontvangen. Wij begrijpen dat een bezoek aan het EMC in deze tijd spannend kan zijn daarom informeren wij u graag over de getroffen maatregelen om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Mondneusmasker verplicht in Tergooi en EMC Gooi en Eemland per maandag 5 oktober

Vanaf maandag 5 oktober vragen wij cliënten en bezoekers vanaf 13 jaar een mondneusmasker (mondkapje) te dragen bij elk bezoek aan het EMC. We geven hiermee gehoor aan het dringend advies van de overheid om in publieke ruimtes een mondneusmasker te dragen.

Alle cliënten en bezoekers die naar het EMC komen, zijn per 5 oktober verplicht een (eigen) mondneusmasker te dragen. Dit gaat om ‘gewone’ mondmaskers, niet om de zogenaamde medische mondmaskers. Wanneer patiënten geen eigen mondneusmasker bij zich hebben zullen zij er een in de triagetent ontvangen.

Terug van vakantie uit een land of regio met code oranje of rood?

Als u in een code rood of oranje regio bent geweest, verzoeken wij u uw bezoek aan het EMC Gooi en Eemland 14 dagen uit te stellen als het kan. Meld het in ieder geval voorafgaand aan uw afspraak, zodat we zo nodig extra maatregelen kunnen treffen. Wij volgen hiermee de landelijke richtlijn van de rijksoverheid die het dringend advies geeft om na een bezoek aan een land of regio met code oranje of rood 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Kom indien mogelijk alleen

Om het aantal bezoekers in het EMC (en ziekenhuis Tergooi) te beperken ontvangen wij u het liefst zonder begeleiding. Vanaf 1 september 2020 worden begeleiders niet in Tergooi toegelaten als zij geen brief of kaart (geprint of digitaal) kunnen laten zien.  Uitzonderingen hierop zijn:

 • 1 begeleider bij kinderen tot 18 jaar mag altijd mee.
 • Een begeleider mag mee met mensen die niet alleen het polibezoek kunnen afleggen (bijv. rolstoel, in de war, blind).

In bepaalde gevallen kan via een bezoekerskaart of begeleidersbrief toestemming verleend worden.

Voordat u naar het EMC Gooi en Eemland komt:

Neem één dag voor uw afspraak telefonisch contact met ons op als u, of iemand binnen uw gezin, klachten heeft:

 • Heeft u de laatste 24 uur koorts of een koortsig gevoel gehad?
 • Bent u aan het hoesten/kuchen?
 • Bent u neusverkouden of heeft u een loop- of snotneus?
 • Heeft u keelpijn, kortademigheid of andere klachten van de luchtwegen?
 • Heeft u last van diarree?
 • Heeft u last van (recent ontstaan) smaak- en/of reukverlies?
 • Heeft u huisgenoten met koorts?

Indien u klachten heeft kom dan niet naar het EMC. We bespreken graag de mogelijkheid om de afspraak telefonisch te laten plaatsvinden. Op uw verzoek verplaatsen wij de afspraak graag.

Wanneer u klachtenvrij bent en naar het EMC Gooi en Eemland komt:

 • Kom niet eerder dan 10 minuten voor uw afspraak. Bent u eerder? Wacht nog even in uw auto of loop buiten een rondje zodat er niet teveel mensen tegelijkertijd in de wachtruimte zitten.
 • Voordat u binnen komt loopt u door de triagetent van ziekenhuis Tergooi. Medewerkers stellen u enkele vragen over de reden van uw bezoek en of u klachten heeft, hierna kunt u uw weg naar het EMC vervolgen.
 • U draagt verplicht een (eigen) mondneusmasker.
 • Wij helpen u om 1,5 meter afstand te bewaren. Zo ziet u bijvoorbeeld markeringen op de vloer en zijn er minder zitplaatsen beschikbaar in de wachtruimte.
 • We heten u van harte welkom, maar schudden de hand niet. Wij openen zoveel mogelijk de deuren voor u, zodat u deze niet hoeft aan te raken.
 • De zorgverleners dragen mondkapjes bij een behandeling of onderzoek waar wij binnen 1,5 meter komen. De zorgverlener draagt ook een spatbril wanneer zij onderzoek of een behandeling in het gelaat uitvoeren.
 • Indien nodig wordt een vervolg afspraak direct in de behandelruimte gemaakt zodat u niet naar de balie hoeft.

Samen zorgen wij dat u op een veilige wijze de juiste zorg en professionele begeleiding krijgt om weer goed in uw vel te zitten!

Team EMC Gooi en EemlandWerkwijze

1

Telefonisch contact

met de secretaresse

2

Consult

bespreek uw klachten met de huidtherapeut

3


Behandeling

door de huidtherapeut en/of dermatoloog

4


Controle

gesprek ter controle en behaalde resultaat