Zo zorgen wij voor uw en onze gezondheid!


Corona maatregelen

Veiligheid voorop

Het EMC Gooi en Eemland neemt de veiligheid van onze medewerkers en u als cliënt zeer serieus daarom treffen wij alle benodigde maatregelen om u veilig te ontvangen. Wij begrijpen dat een bezoek aan het EMC in deze tijd spannend kan zijn daarom informeren wij u graag over de getroffen maatregelen om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen.

 Aanpassing coronavirusmaatregelen in het EMC en Tergooi MC

In de samenleving, buiten het ziekenhuis, zijn de coronamaatregelen bijna allemaal afgeschaft. Ook in het EMC en Tergooi MC kunnen we versoepelen.

Vanaf donderdag 29 december 2022 zijn de coronamaatregelen in Tergooi MC aangepast. Dit is in lijn met de recente adviezen van het RIVM. Deze aanpassing is ook afgestemd met andere ziekenhuizen in de regio. Concreet betekent dit dat we u niet meer verzoeken een mondneusmasker te dragen. Patiënten en bezoek met verkoudheids- of luchtwegklachten worden wel gevraagd een masker te dragen.

Impact COVID gedaald

De grote mate van immuniteit in de bevolking door vaccinaties en infecties én de komst van minder ziekmakende omikron varianten, hebben ervoor gezorgd dat het risico op een ernstige SARS-CoV2 infectie sterk is afgenomen. Tegelijkertijd is het goed denkbaar dat er komende winter een flinke epidemie door influenza virussen (en andere vervelende luchtwegvirussen zoals RSV) zal komen, na ruim twee jaar afwezigheid  van deze virussen. Dit maakt de huidige maatregelen die puur gericht zijn op Covid niet meer nodig.

De artsen en huidtherapeuten dragen mondkapjes bij een behandeling.

Samen zorgen wij dat u op een veilige wijze de juiste zorg en professionele begeleiding krijgt om weer goed in uw vel te zitten!

Team EMC Gooi en EemlandWerkwijze

1

Telefonisch contact

met de secretaresse

2

Consult

bespreek uw klachten met de huidtherapeut

3


Behandeling

door de huidtherapeut en/of dermatoloog

4


Controle

gesprek ter controle en behaalde resultaat