Mw. Y. Seuren - Huidtherapeut


Voornaam: Yvonne

‘Sinds 1998 ben ik werkzaam als huidtherapeut. In dat jaar heb ik de opleiding aan de Hogeschool Eindhoven afgerond en ben ik een zelfstandige praktijk gestart. In 2007 ben ik begonnen als huidtherapeut bij het EMC. Huidtherapie is een veelzijdig en boeiend vak. Het werk is heel afwisselend, geen dag is hetzelfde.

Mensen met een huidprobleem kunnen hiervan lichamelijke klachten ondervinden, zoals bijvoorbeeld jeuk of pijn, maar ook last hebben van onzekerheid en schaamtegevoelens. Gelukkig zijn er in veel gevallen goede behandelmogelijkheden.

Ieder mens is uniek, elke huid is anders. Een standaardbehandeling bestaat daarom niet. Binnen het EMC kunnen we, dankzij de verscheidenheid aan moderne apparatuur en de onderlinge samenwerking met de dermatologen, een breed scala aan behandelingen bieden.

Ik vind het belangrijk de patiënt van tevoren goed te informeren over de behandelmogelijkheden en de te verwachten resultaten. In onderling overleg kan vervolgens de meest geschikte behandeling worden bepaald. De patiënt kan vaak ook zelf een bijdrage leveren aan een succesvolle behandeling, bijvoorbeeld door een goede dagelijkse huidverzorging. Zo werken we samen aan een optimaal resultaat.’