Dr. S. van Ruth - Dermatoloog


Geboortejaar: 1974
In Tergooi sinds: 2008

‘Dermato-oncologie steeds belangrijker!’ Na mijn promotie in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis op het gebied van behandeling van kanker heb ik voor de dermatologie gekozen. Het is een heel concreet vak; onderzoek en behandeling doe je grotendeels zelf en je ziet (het) resultaat! Mijn aandachtsgebieden zijn dermato-oncologie, flebologie en acne.

Dermato-oncologie wordt steeds belangrijker door de explosieve stijging van huidkanker. Mijn chirurgische ervaring in het AvL en de vermaarde San Diego dermato-oncologie nascholing die ik heb gevolgd, komen goed van pas in de huidkankerpoli die we al jaren bemannen. We hebben de huidkankerzorg in Tergooi MC goed geregeld; zo hebben we zorgpaden, kunnen we Mohs micrografische churgie aanbieden en hebben we goede samenwerkingsverbanden met de oncologisch chirurgen, plastisch chirurgen en oncologieverpleegkundigen.

De flebologie in Tergooi MC wordt uitgevoerd op het SpataderCentrum waarbij dermatologen, chirurgen en een physician assistent nauw samenwerken en het hele behandelpalet van spataderzorg aanbieden. Behandeling die ik daarbij uitvoer zijn (schuim)inspuitingen, laserbehandelingen en de zogenaamde ‘ambulante flebectomie’.

Waar ik ook veel voldoening uithaal is de acnepoli waarbij na het consult met de arts de patiënt direct wordt gezien door onze huidtherapeute voor adviezen tav reiniging, camouflage, peelings en laserbehandelingen. Indien de acne rustiger wordt, zijn vele patiënten dankbaar!

Naast laserbehandelingen voor acnelittekens, wordt ook lasertherapie toegepast voor pigmentvlekken en ontsierende vaatjes in het gelaat. Tezamen met de onvergoede spataderzorg voer ik dit soort behandelingen uit in het Esthetisch Medisch Centrum, ook gelokaliseerd in ons ziekenhuis.

Aandachtsgebieden

  • dermato-oncologie
  • flebologie
  • acne
  • laserbehandelingen

Bijzonderheden

  • werkzaam in Tergooi MC Hilversum, Regionaal Medisch Centrum Weesp en het Esthetisch Medisch Centrum (EMC) Tergooi MC in Hilversum;
  • promoveerde op chirurgisch onderwerp: hij onderzocht de effectiviteit van een nieuwe behandeling bij verschillende soorten kanker;
  • werkte lange tijd als redacteur bij het Nederlands Tijdschrift voor Dermatologie en Venerologie en publiceerde enkele tientallen wetenschappelijke artikelen.