Dr. mr. L. Kienhorst - Dermatoloog


Geboortejaar: 1985
In locatie Hilversum sinds: 2019

‘Bij de dermatologie gaat vaak om zichtbare klachten. Huidaandoeningen hebben daarom een grote impact op mensen. En daarmee op de kwaliteit van leven. Ik vind het mooi om mensen op dat vlak te begeleiden.

Ik werk in Tergooi MC op de poli Dermatologie en in het Esthetisch Medisch Centrum (EMC) van het ziekenhuis. In het EMC doe ik onder meer behandelingen met botox en laser. Ik streef dan naar een natuurlijk resultaat. De regelgeving voor cosmetische behandelingen wordt steeds strenger. Terecht, in mijn ogen. Deze behandelingen moeten worden gedaan door artsen die hiervoor zijn opgeleid.

Mensen met spataderen behandel ik in het SpataderCentrum. Behandelingen die niet door de zorgverzekeraar worden vergoed, kunnen plaatsvinden in het EMC.

Op de poli Dermatologie zien we veel huidkankerpatiënten. In onze regio komt huidkanker gemiddeld vaker voor dan in de rest van Nederland. Een van mijn specialisaties is de Mohs chirurgie. Deze behandeling is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. We passen deze behandeling onder bepaalde voorwaarden toe als de huidkanker in het gezicht zit. Het is dan belangrijk om alle kwaadaardige cellen te verwijderen, maar niet meer weefsel weg te nemen dan nodig is. Dan wordt het litteken onnodig groot. Met de Mohs-methode controleren we direct of de buitenste laag van de verwijderde huid vrij is van kankercellen. De patiënt wacht tot de uitslag binnen is. Als er nog wel kankercellen aanwezig zijn, halen we nog iets meer huid weg. Tot alle kwaadaardige cellen verwijderd zijn. Aan het eind van de dag gaat de patiënt weer naar huis.

Ik wil in Tergooi mijn bijdrage leveren aan kwalitatief hoogstaande dermatologische zorg.’

Aandachtsgebieden:

  • Cosmetische dermatologie
  • Mohs chirurgie
  • Flebologie

Bijzonderheden:

  • Laura Kienhorst promoveerde in 2018 aan de Radboud Universiteit in Nijmegen op onderzoek naar het verband tussen jicht en hart- en vaatziekten.
  • Ze studeerde naast geneeskunde ook Nederlands recht, met als master gezondheidsrecht.
  • Ze was voorzitter van de landelijke Vereniging voor Arts-assistenten Dermatologie en Venereologie.
  • Ze is actief lid bij de wetenschappelijke vereniging van de dermatologie (Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie).