Dr. K. Maijer - Dermatoloog


Geboortejaar: 1983
In locatie Hilversum sinds: 2021

‘De dermatologie is een mooi vak en ontzettend divers, zowel qua patiënten, aandoeningen als behandelingen. Daarnaast is het vak zowel beschouwend als praktisch. Over het algemeen betreft het zichtbare aandoeningen, waarbij behandeling snel resultaat kan bieden en de kwaliteit van leven verbeterd kan worden.

In Tergooi MC werken we in een grote vakgroep van dermatologen met elkaar samen. Daarnaast worden we versterkt door verpleegkundigen, doktersassistenten en huidtherapeuten. Het team is goed op elkaar ingespeeld en samen wordt de best mogelijke kwaliteit van zorg geleverd.

Net zoals andere dermatologen voer ik het vak in de volle breedte uit. Daaronder valt de ervaring met de herkenning en behandeling van huidkanker, mede door participatie en werkzaamheden in multidisciplinaire huidkankerteams. Daarnaast heb ik een aantal aandachtsgebieden. Een betreft de lasertherapie en overige cosmetische zorg die ik uitvoer in het Esthetisch Medisch Centrum Tergooi. Daarnaast ben ik bedreven in de systeemziekten en -medicatie, mede vanuit mijn ervaring vanuit de Interne Geneeskunde en mijn promotieonderzoek bij de Klinische Immunologie en Reumatologie.’

Aandachtsgebieden:

  • Cosmetische dermatologie
  • Systeemziekten en systeemmedicatie

Bijzonderheden:

  • Karen Maijer promoveerde in 2017 aan het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam op onderzoek naar de vroege fasen van reumatoïde artritis
  • Naast haar promotieonderzoek publiceerde ze artikelen die voortkomen uit onderzoek vanuit de Tattoo-poli. Deze poli is nu gevestigd in het Alrijne Ziekenhuis.
  • Ze werkt in Tergooi Hilversum en het Esthetisch Medisch Centrum Gooi en Eemland