Dr. A. Langeveld-Wildschut - Dermatoloog


Geboortejaar: 1963
In locatie Hilversum sinds: 1997

‘Op dit moment ben ik actief bezig met laserbehandelingen; een therapie met veel toekomst. In 2004 is in Hilversum het Esthetisch Medisch Centrum Hilversum van start gegaan (voorheen gelokaliseerd op Zonnestraal); een uniek centrum waar huidtherapeuten, plastisch chirurgen en dermatologen samenwerken. We gebruiken hier vijf soorten lasers waarmee we fraai en selectief de meest uiteenlopende huidaandoeningen kunnen behandelen, zoals pigmentstoornissen, wijnvlekken, couperose, acne, kleine beenvaatjes en overbeharing.

Ook de komende jaren zullen we er binnen het EMC naar streven de nieuwste toepassingen van dermatologische lasertechnologie in te zetten. Tevens ben ik betrokken bij de preventie van decubitus, ook wel ‘doorliggen’ genoemd. Deze pijnlijke doorligwonden zijn lastig te genezen en kunnen ontstaan als mensen te lang op bed liggen. De dermatologisch verpleegkundigen hebben binnen het ziekenhuis een nieuw regionaal anti-decubitus protocol ingevoerd. Er zijn tal van preventieve maatregelen geïntroduceerd waardoor het aantal patiënten met decubitus binnen ons ziekenhuis de laatste jaren gelukkig fors is gedaald. Daar zijn we erg blij mee!

Wij verzorgen als maatschap een deel van de opleiding tot dermatoloog, in samenwerking met het UMC Utrecht. Ik heb er erg veel plezier in kennis en ervaring te delen met co-assistenten en arts-assistenten, en op die manier ook zelf fris en enthousiast te blijven.’

Bijzonderheden:

  • gepromoveerd op onderzoek naar de invloed van aëro-allergenen (stoffen in de lucht die allergische reacties kunnen veroorzaken) op atopisch eczeem (eczeem voortkomend uit erfelijke allergische aanleg);
  • diverse publicaties over eczeem en allergie, zeldzame huidafwijkingen en huidbehandelingen met lasertechnieken; in 1996 won ze met haar promotieonderzoek de Robert de Beuleprijs, een allergieprijs van de Benelux.