Sebacia laserbehandeling bij acne

Bij deze acnebehandeling wordt gebruik gemaakt van de unieke Sebacia Gold Microparticles in combinatie met de Alexandriet Laser.


Sebacia laserbehandeling

Bij deze acnebehandeling wordt gebruik gemaakt van de unieke Sebacia Gold Microparticles in combinatie met de Alexandriet Laser. Bij acne is er onder andere sprake van overmatige talgproductie. Daardoor ontstaat afsluiting van de talgklierkanalen. Deze behandeling zorgt ervoor dat de talgklieren krimpen en de talgproductie afneemt. Er zullen minder nieuwe comedonen (mee-eters) en puistjes ontstaan.

De Sebacia behandeling bestaat uit 3 sessies, verspreid over een periode van 2 weken. Vermindering van de acne wordt meestal gezien binnen 2 tot 3 maanden na de laatste Sebacia sessie. Het uiteindelijke resultaat is binnen 6 maanden bereikt. Hoe lang het resultaat zichtbaar blijft verschilt per persoon. Dit is onder meer afhankelijk van uw huidconditie en leefstijl. Het is mogelijk dat de acne na de 3 sessies wegblijft en u geen behandeling meer nodig heeft. Soms kan het nodig zijn de behandeling na enige tijd te herhalen.

Tijdens het intake gesprek maakt de huidtherapeut een beknopt medisch overzicht met betrekking tot de behandeling. Daarna volgt een onderzoek van uw huid. Aan de hand van deze gegevens wordt voor u een persoonlijk behandelplan opgesteld. U krijgt informatie over de behandeling, huidverzorging en over het te verwachten resultaat.

Voor de behandeling

 • Voor een optimaal resultaat is het noodzakelijk uw huid eerst voor te bereiden. Dit betekent dat u thuis vanaf 2 weken voor de eerste sessie start met het gebruik van een voorbereidende gel, Effezel. U krijgt een recept waarmee u de gel bij de apotheek kunt halen.
 • De producten die u nodig heeft voor het reinigen en verzorgen van uw huid zijn zonder recept bij het EMC verkrijgbaar.
 • Reinig uw huid ‘s avonds met het reinigingsproduct en spoel af met lauw water. Dep uw huid daarna voorzichtig droog met een schone handdoek en breng een dunne laag Effezel gel aan.
 • Spoel ‘s morgens uw huid met alleen lauw water. Na het droogdeppen van uw huid met een schone handdoek brengt u de verzorgende crème aan.
 • 3 dagen voor de behandeling stopt u met het gebruik van de Effezel. U gebruikt dan in plaats daarvan ‘s avonds na het reinigen de verzorgende crème.
 • Een zongebruinde huid kan niet met laser behandeld worden. Daarom is het noodzakelijk het te behandelen gebied vanaf 6 weken voor de behandeling goed tegen de zon te beschermen. Dit doet u door meerdere malen per dag een zonbescherming SPF30 of hoger te gebruiken en direct zonlicht en zonnebank te vermijden.
 • Gebruik ook geen zelfbruinende producten.

De behandeling

Uw huid wordt met een mild product gereinigd waarna het Sebacia serum wordt aangebracht. De huidtherapeut masseert het serum met behulp van trillingen in uw huid zodat de gouden microdeeltjes worden afgegeven in de poriën en talgklieren. U krijgt een speciale bril zodat uw ogen goed beschermd zijn tegen het laserlicht. Vervolgens wordt uw huid behandeld met de Alexandriet laser. De gouden microdeeltjes absorberen het laserlicht waardoor de poriën en de talgklieren worden verwarmd.

Behandeling met laser zorgt voor warmte in de huid. U kunt de laserpulsen ervaren als het schieten van een elastiekje tegen uw huid. Voor, tijdens en na de behandeling wordt uw huid gekoeld. Dit beschermt het huidoppervlak en vermindert de gevoeligheid. Tot slot wordt er een verzorgende crème en, indien nodig, zonbescherming op uw huid aangebracht.

Na de behandeling

Direct na de behandeling is de behandelde huid rood en wat gezwollen. De eerste uren na de behandeling kan uw huid wat branderig aanvoelen.
Om de roodheid te camoufleren kunt u Lycogel gebruiken. Dit is een camouflageproduct dat tevens het herstel van uw huid bevordert. Het bevat een zonbescherming SPF30. De huidtherapeut kan u hierover verder informeren. Het is belangrijk om voorzichtig met uw huid om te gaan.

 • Raak uw huid zo min mogelijk aan. Uw huid is kwetsbaar en vatbaar voor infecties. Was uw handen voordat u uw huid verzorgt.
 • Reinig het behandelde gebied op de avond van de behandeling alleen met lauw water en dep de huid daarna voorzichtig droog met een schone handdoek. Gebruik daarna de verzorgende crème die u ook in de ochtend gebruikt.
 • Zodra uw huid hersteld is kunt u weer starten met de Effezel gel, tenzij de huidtherapeut anders adviseert. Dit is meestal de dag na de behandeling. Dan kunt u ook ’s avonds weer het huidreinigingsproduct gebruiken.
 • U stopt 3 dagen voor de volgende sessie weer met de Effezel.
 • Vermijd wrijven en krabben bij eventuele korstjes of velletjes. Dit kan littekens veroorzaken. Uw huid zal vanzelf genezen.
 • Ga niet zwemmen, heet baden (o.a. sauna) en intensief sporten gedurende de eerste week na de behandeling.


Werkwijze

1

Telefonisch contact

met medisch specialist

2

Gratis intake

bespreek uw klachten met huidtherapeut

3

Behandeling

door huidtherapeut en/of dermatoloog

4

Controle

gesprek ter controle en behaalde resultaat