Moedervlek scan

Veranderende moedervlekken kunnen een bron van ongerustheid zijn en in sommige gevallen duiden op het ontstaan van een kwaadaardige moedervlek ofwel melanoom.


Heb je veel moedervlekken?

Wil je weten of er iets verandert? Laat je huid checken met de Mole-mapper. Veranderende moedervlekken kunnen een bron van ongerustheid zijn en in sommige gevallen duiden op het ontstaan van een kwaadaardige moedervlek ofwel melanoom.

Melanomen worden in Nederland steeds vaker geconstateerd. Hoe eerder een melanoom verwijderd wordt, des te kleiner de kans op mogelijke verspreiding in je lichaam. Vroege herkenning is dan ook van groot belang. Dankzij de Mole-mapper zijn de ervaren dermatologen van EMC Gooi en Eemland nog beter in staat moedervlekken te analyseren en eventuele veranderingen te signaleren.

Wat is Mole-mapping?

Mole-mapping is het digitaal vastleggen van de moedervlekken op je hele lichaam. Huidcentrum EMC Gooi en Eemland bewaart deze digitale beelden goed. Zo nodig kunnen ze worden vergeleken met toekomstige beelden. Hierdoor kunnen eventuele nieuwe moedervlekken in een vroeg stadium worden ontdekt.

Met deze technologie kunnen je moedervlekken ook geanalyseerd worden. Zo kan het de dermatoloog helpen te bepalen of een moedervlek onschuldig is of een (voorstadium van) een verdachte melanoom.

Hoe gaat het onderzoek?

De dermatoloog onderzoekt eerst uitgebreid je huid en beoordeelt je moedervlekken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een dermatoscoop. Dit is een speciale lens om patronen beter te kunnen zien. Daarna maakt de huidtherapeut met de Mole-mapper overzichtsfoto’s van je huid. Sommige moedervlekken worden in detail vastgelegd en door de Mole-mapper geanalyseerd.

De Mole-mapper stelt geen diagnose. Dat doet de dermatoloog aan de hand van je persoonlijke situatie, het dermatologisch onderzoek en de uitslag van de Mole-mapping. Bij een herhaling van het onderzoek, bijvoorbeeld na 1 jaar, kan de dermatoloog door de resultaten te vergelijken eventuele veranderingen nauwkeurig en snel traceren.

Wordt de behandeling vergoed?

Deze behandelingen worden mogelijk geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. We raden je aan om dit vooraf bij je zorgverzekeraar na te vragen. De dermatologen van EMC Gooi en Eemland zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie (NVDV). Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Moedervlek scan Hilversum

Voor het laten checken van je moedervlekken met de Mole-mapper kan je terecht bij EMC Gooi en Eemland. Ons huidcentrum is gevestigd in ziekenhuis Tergooi in Hilversum.

Meer weten?

Maak direct een afspraak voor een gratis consult bij de huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland.Werkwijze

1

Telefonisch contact

met medisch specialist

2

Gratis intake

bespreek uw klachten met huidtherapeut

3

Behandeling

door huidtherapeut en/of dermatoloog

4

Controle

gesprek ter controle en behaalde resultaat