Moedervlek scan

Veranderende moedervlekken kunnen een bron van ongerustheid zijn en in sommige gevallen duiden op het ontstaan van een kwaadaardige moedervlek ofwel melanoom.


Heeft u veel moedervlekken?

Wilt u weten of er iets verandert? Laat uw huid checken met de Mole-mapper.

Veranderende moedervlekken kunnen een bron van ongerustheid zijn en in sommige gevallen duiden op het ontstaan van een kwaadaardige moedervlek ofwel melanoom.

Melanomen worden in Nederland steeds vaker geconstateerd. Hoe eerder een melanoom verwijderd wordt, des te kleiner de kans op mogelijke verspreiding in uw lichaam. Vroege herkenning is dan ook van groot belang. Dankzij de Mole-mapper zijn de ervaren dermatologen van EMC Gooi en Eemland nog beter in staat uw moedervlekken te analyseren en eventuele veranderingen te signaleren.

Wat is Mole-mapping?

Mole-mapping is het digitaal vastleggen van de moedervlekken op uw hele lichaam. Huidcentrum EMC Gooi en Eemland bewaart deze digitale beelden goed. Zo nodig kunnen ze worden vergeleken met toekomstige beelden. Hierdoor kunnen eventuele nieuwe moedervlekken in een vroeg stadium worden ontdekt.

Met deze technologie kunnen uw moedervlekken ook geanalyseerd worden. Zo kan het de dermatoloog helpen te bepalen of een moedervlek onschuldig is of een (voorstadium van) een verdachte melanoom.

Hoe gaat het onderzoek?

De dermatoloog onderzoekt eerst uitgebreid uw huid en beoordeelt uw moedervlekken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een dermatoscoop. Dit is een speciale lens om patronen beter te kunnen zien. Daarna maakt de huidtherapeut met de Mole-mapper overzichtsfoto’s van uw huid. Sommige moedervlekken worden in detail vastgelegd en door de Mole-mapper geanalyseerd.

De Mole-mapper stelt geen diagnose. Dat doet de dermatoloog aan de hand van uw persoonlijke situatie, het dermatologisch onderzoek en de uitslag van de Mole-mapping. Bij een herhaling van het onderzoek, bijvoorbeeld na 1 jaar, kan de dermatoloog door de resultaten te vergelijken eventuele veranderingen nauwkeurig en snel traceren.

Moedervlek scan Hilversum

Voor het laten checken van uw moedervlekken met de Mole-mapper kunt u terecht bij EMC Gooi en Eemland. Ons huidcentrum is gevestigd in ziekenhuis Tergooi in Hilversum.

Meer weten?

Maak direct een afspraak voor een gratis consult bij de huidtherapeuten van EMC Gooi en Eemland.Werkwijze

1

Telefonisch contact

met de secretaresse

2

Gratis eerste consult

bespreek uw klachten met de huidtherapeut

3

Behandeling

door de huidtherapeut en/of dermatoloog

4

Controle

gesprek ter controle en behaalde resultaat